Meciul de la Tiraspol: Sheriff a învins campioana Belarusului. Unde se va juca returul
Full Article 2 minutes read

Meciul de la Tiraspol: Sheriff a învins campioana Belarusului. Unde se va juca returul

Sheriff Tiraspol a învins cu scorul de 5-1 formația BATE Borisov din Belarus, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa, ediția 2023-2024. Meciul a avut loc pe 10 august, la Tiraspol. 

Returul meciului BATE Borisov – Sheriff Tiraspol se va juca pe stadionul Varosi din Mezokovesdi în Ungaria, joi – 17 august.

Sheriff evoluează pentru a 25-a oară în cupele europene și a susținut al 158-lea meci.

În ediția din acest an a cupelor europene, Sheriff a mai jucat 2 etape preliminare de Champions League. În primul tur, Sheriff a trecut de Farul Constanța (România) cu scorul general de 3-1: 0–1 în deplasare și 3–0 (după prelungiri) la Tiraspol. Iar în turul 2 a fost eliminată de campioana Israelului, Maccabi Haifa, după 1-0 acasă și 1-4 (1-2), în prelungiri, în deplasare.

Potrivit reprezentanților Federației Moldovenești de Fotbal, în cazul în care va trece în turul trei preliminar de BATE Borisov (Belarus), Sheriff va juca pe 24 august în deplasare împotriva învinsei duelului din UEFA Champions League, KÍ Klaksvík (Insulele Feroe) – Molde FK (Norvegia). Returul va avea loc pe 31 august la Tiraspol. Dacă va ajunge în play-off-ul UEFA Europa League, Sheriff își va asigura cel puțin prezența în grupele UEFA Europa Conference League.

În cazul unui eșec în dubla cu BATE, „galben-negrii” își vor continua parcursul european în UEFA Europa Conference League, etapa play-off, împotriva echipei învingătoare din confruntarea FC Ballkani (Kosovo) – Lincoln Red Imps FC (Gibraltar).

Amintim că în ajun, Promo-LEX a anunțat că a cerut reprezentanților UEFA să nu admită desfășurarea meciurilor de fotbal la Tiraspol „până când nu va asigurată respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului”. În context, Asociația a amintit despre „omorul în condiții suspecte a liderului opoziției de la Tiraspol Oleg Horjan” dar și despre așa-numitul „cod galben de amenințare teroristă”, prelungit la Tiraspol cel puțin până pe 16 septembrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: