Meciul de la Tiraspol, care a provocat îngrijorări la Chișinău, s-a încheiat la egalitate. Următoarea partidă va fi la Geneva
Full Article 3 minutes read

Meciul de la Tiraspol, care a provocat îngrijorări la Chișinău, s-a încheiat la egalitate. Următoarea partidă va fi la Geneva

Meciul din ajun de la Tiraspol s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Menționăm că pe 26 octombrie, înaintea meciului, deputatul PAS Radu Marian a declarat că partida va fi urmărită cu mare atenție, iar pentru cele mai mici abateri vor urma consecințe. Se întâmpla după ce acum o lună fotojurnalista Elena Covalenco a fost declarată „indezirabilă” de către administrația nerecunoscută de la Tiraspol, iar Asociația Promo-LEX a anunțat că fotojurnalista a emis un apel către UEFA pentru a aduce în atenție îngrijorările privind organizarea meciurilor UEFA în regiunea transnistreană.

Sheriff a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat contra formației Servette, din Europa League.

Partida a avut loc la Tiraspol, iar golul Sheriffului a fost marcat de Ankeye în minutul 80. Următorul meci în cupele europene din acest an, formația antrenată de Roman Pilipciuk îl va juca pe 9 noiembrie, la Geneva, cu Servette, de la ora 19:45″, au declarat reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal.

Se mai precizează că în celălalt meci al grupei G, AS Roma a învins Slavia Praga cu 2-0. În clasament, conduc Roma și Slavia, cu câte 9, și respectiv, 6 puncte. Sheriff și Servette, au acumulat câte un punct.

Amintim că în primul meci din actuala campanie a Europa League, Sheriff a cedat acasă în fața grupării AS Roma, scor 1-2. FC Sheriff a fost învins și de Slavia Praga (Cehia), în deplasare, cu scorul de 6-0, fiind și cea mai severă înfrângere din istoria participării tiraspolenilor în cupele europene. Atunci, antrenorul principal al FC Sheriff Roberto Bordin a fost demis. Ulterior, reprezentanții echipei din Tiraspol au anunțat că noul antrenor principal al FC Sheriff va fi specialistul ucrainean Roman Pilipciuk.

***

Pe 21 septembrie, la Tiraspol a fost disputat meciul dintre Sheriff și clubul italian Roma. După începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Sheriff a găzduit meciuri acasă la Chișinău, dar în iulie 2023 Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a permis ca meciurile să fie jucate la Tiraspol.

Anterior, organizația pentru drepturile omului Promo-LEX a făcut apel la președintele UEFA să nu organizeze meciuri de fotbal la Tiraspol, până când drepturile omului nu vor fi asigurate pe malul stâng al Nistrului.

Fotojurnalista Elena Covalenco, angajată la agenția de presă IPN, nu a fost lăsată să intre în regiunea transnistreană și a primit un document în care scrie că este declarată „indezirabilă”. În iulie 2023, Covalenco a intervievat locuitorii din stânga Nistrului despre atitudinea lor față de război. Interviul a fost publicat de DW.

Elena Covalenco a emis un apel către UEFA pentru a aduce în atenție îngrijorările privind organizarea meciurilor UEFA în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și restricțiile și riscurile cu care se confruntă jurnaliștii, a informat Promo-LEX pe 26 octombrie.

Și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian a vorbit despre acest caz. Parlamentarul a menționat că meciul Sheriff-ului din cadrul Europa League va fi urmărit cu mare atenție, iar pentru cele mai mici abateri vor urma consecințe.

Tot pe 26 octombrie, Asociația Promo-LEX a anunțat că oferă în semn de protest, Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, două bilete la meciul dintre Sheriff Tiraspol și FC Servette, care deja a avut loc pe stadionul din Tiraspol.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: