„Am înțeles încă o dată că lor le este frică”. Precizările jurnalistei din Chișinău reținută la protestul din Tiraspol, ulterior eliberată
Full Article 2 minutes read

„Am înțeles încă o dată că lor le este frică”. Precizările jurnalistei din Chișinău reținută la protestul din Tiraspol, ulterior eliberată

Jurnalista TV8 Viorica Tataru, reținută în timp ce reflecta protestul organizat de la Tiraspol și ulterior eliberată, a venit cu mai multe detalii cu privire la ziua de 24 ianuarie. Ea a precizat că în ajun a fost reținut și cameramanul Andrei Captarenco, ulterior fiind și el eliberat. „Am fost privați de libertate, interogați și eliberați după două ore și jumătate petrecute la așa-zisul Minister al Securității de acolo”, a menționat Tataru, adăugând că nu a înțeles de ce a fost nevoie de această reținere. 

În seara zilei de 24 ianuarie, Tataru a venit cu unele precizări pe rețelele de socializare pentru a „nu lăsa loc de confuzii”.

Am avut o zi lungă și ca să nu lăsăm loc de confuzii, am fost reținuți la Tiraspol împreună cu Andrei Captarenco atunci când încercam să documentăm “protestul masiv” organizat de către așa-zisele autorități transnistrene. Am fost privați de libertate, interogați și eliberați după două ore și jumătate petrecute la așa-zisul Minister al Securității de acolo. Până la urmă nu am înțeles de ce a fost nevoie de această reținere, de ce s-a făcut atâta efort pentru noi, ce infracțiune gravă am comis, dar am înțeles încă o dată că lor le este frică. Frică de “ceilalți” oameni, frică de întrebările incomode și mare frică de răspunsurile așa-zișilor protestatari pentru că ele nu pot fi controlate. Astfel, frica seamănă frică, iar roadele ei le simțim dacă ne lăsăm intimidați. Mulțumim enorm tuturor pentru gânduri bune, le-am simțit”, a scris Tataru pe rețelele de socializare.

Amintim, pe 24 ianuarie, la Tiraspol, a avut loc un miting față de noile prevederi ale Codului vamal, care impune taxe vamale pentru companiile din stânga Nistrului. În amiaza zilei, TV8 a anunțat că Viorica Tătaru a fost reținută în timpul protestului. Iar Promo-Lex a solicitat Guvernului, Misiunii OSCE în Moldova, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului și misiunile diplomatice acreditate în țara noastră să intervină pentru a asigura eliberarea jurnalistei, dar și să monitorizeze cazul. Totodată, asociația a cerut Procuraturii Generale să deschidă un proces penal pentru a investiga circumstanțele. Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că a inițiat un dosar penal în legătură cu acest incident.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: