Medicii i-au replantat unei adolescente mâinile amputate: „Deja mișcă degetele. Este extraordinar!”
Full Article 2 minutes read

Medicii i-au replantat unei adolescente mâinile amputate: „Deja mișcă degetele. Este extraordinar!”

O adolescentă de 15 ani din România, ale cărei mâini au fost amputate într-un grav accident rutier, a fost operată de medici, care i-au replantat brațele. După o intervenție de 20 de ore, medicii spun că fata are șanse să se recupereze complet. Aceasta și-a mișcat deja degetele de la o mână, informează Digi24.

Revenirea ei după operația de replantare a mâinilor este spectaculoasă, spun medicii.

„Am rugat-o să-mi arate ce poate face cu mâna și deja fetița mișcă degetele, m-a strâns de mână. Este absolut extraordinar!”, a spus Sidonia Susanu – medic chirurg plastician.

10 medici și 14 asistente, infirmiere și brancardieri de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au stat în sala de operație 20 de ore, pentru a-i salva viața Alexiei.

Autocarul în care se afla adolescenta s-a răsturnat în Pașcani și 25 de persoane au ajuns la spital. Ea a fost cel mai grav rănită, cu ambele mâini secționate și multiple traumatisme. Medicii spun că este un miracol însuși faptul că fata a ajuns la spital vie, pentru că astfel de leziuni de regulă au un potențial letal foarte mare la locul accidentului.

Dar intervenția de 20 de ore a fost un succes, fără momente critice, iar copila de 15 ani se recuperează miraculos. Potrivit medicilor, aceasta își va putea folosi din nou mâinile.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: