România: în timpul unei operații pentru hernie intestinală, medicii au descoperit că femeia era de fapt gravidă în luna a 9-a și năștea
Full Article 3 minutes read

România: în timpul unei operații pentru hernie intestinală, medicii au descoperit că femeia era de fapt gravidă în luna a 9-a și năștea

O femeie din orașul românesc Tismana, care nu știa că este însărcinată, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale, iar medicii au diagnosticat-o cu hernie intestinală. În timp ce era operată pentru hernie, doctorii au descoperit că, de fapt, femeia era gravidă în luna a noua, iar durerile erau provocate de declanșarea nașterii. Pacienta susține că nici ea nu știa că este însărcinată, scrie G4media.ro.

Pacienta, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Spitalul județean de urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale. După o evaluare a medicilor, diagnosticul stabilit a fost de hernie intestinală. Nici femeia, nici medicii care au efectuat consultația nu au realizat că aceasta era, de fapt, însărcinată în luna a noua.

În mod surprinzător, pacientei nu i s-au efectuat analize sau ecografii, ci a fost condusă direct în sala de operație a secției de chirurgie. Aici, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a demarat procedura. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că se afla în faza finală a sarcinii, iar durerile resimțite erau legate de procesul de naștere.

În final, medicul a fost nevoit să treacă la efectuarea unei operații de cezariană. Într-o situație de urgență, un medic neonatolog a fost chemat pentru a prelua nou-născutul. S-a născut o fetiță cu o greutate de 3 kilograme şi 200 de grame.

Femeia mai are în grijă acasă două gemene în vârstă de 16 ani. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunţat demararea unei anchete, în urma acestui incident.

Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu.

IPJ Gorj a anunțat demararea unei anchete.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora o femeie a fost operată de medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență de hernie, iar în urma intervenției, cadrele medicale au stabilit că aceasta era însărcinată, au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, precizează polițiștii gorjeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: