Medvedev, gest scandalos de ziua națională a Rusiei. A publicat o fotografie cu centrul Kievului și steagul rus, cu mesajul „În curând”
Full Article 2 minutes read

Medvedev, gest scandalos de ziua națională a Rusiei. A publicat o fotografie cu centrul Kievului și steagul rus, cu mesajul „În curând”

Ex-președintele Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, susține că Piața Independenței din centrul Kievului (Maidan – locul în care s-au născut revoluțiile care au schimbat cursul istoriei Ucrainei) va deveni, în curând, Piața Rusiei. Declarația a fost făcută de Medvedev pe canalul său de Telegram pe 12 iunie – zi în care Federația Rusă își sărbătorește independența.

„Piața Independenței. În curând – Piața Rusiei”, a scris Medvedev pe canalul său de telegram.

Mesajul fostului președinte rus este însoțit de o imagine a Maidanului, cu tricolorul rusesc arborat în centrul Pieței.

Precizăm că Medvedev, cunoscut drept unul dintre aliații președintelui rus Vladimir Putin, face adesea comentarii dure vizavi de războiul din Ucraina și autoritățile ucrainene. În ianuarie, fostul lider de la Kremlin a declarat că dacă Rusia ar fi învinsă, ar putea declanșa un război nuclear. În aprilie, Medvedev a sugerat că Ucraina va dispărea pentru că nici Europa, nici Statele Unite, nici Rusia, nici alte țări ale lumii și nici măcar propriii cetățeni nu ar avea nevoie de ea. „Nimeni nu are nevoie de Ucraina” – a spus el atunci.

Anterior, Medvedev a anunțat existența a trei scenarii pentru prăbușirea Ucrainei, dintre care unul presupune aderarea la Rusia a părții centrale a țării, în timp ce regiunile din Vest vor intra sub controlul țărilor UE. Alte scenarii presupun dispariția Ucrainei după încheierea operațiunii speciale și formarea unei „noi Ucraine” – teritoriul dintre Rusia și fostele regiuni vestice care au intrat sub controlul țărilor UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: