Nemerenco, mesaj pentru ministrul Sănătății din Ucraina, după ce o maternitate din Dnepr a fost bombardată: Vă doresc victorie
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, mesaj pentru ministrul Sănătății din Ucraina, după ce o maternitate din Dnepr a fost bombardată: Vă doresc victorie

Ministra Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, condamnă atacul asupra maternității din Dnepr, Ucraina, distrusă de bombardamentele din noaptea de 29 decembrie. Oficiala i-a adresat un mesaj public ministrului ucrainean al Sănătății, Victor Liashko, în care îi dorește pace și victorie.

„O maternitate este cea mai nobilă instituție medicală, acolo se naște o nouă viață, durerea e scăldată în multă dragoste, iar lacrimile sunt de fericire. Cum să împuști ghidat în prunci născuți si nenăscuți?! … În Chișinău lumea deja serbează și petrec anul vechi, ard luminițe, oamenii sunt veseli. Eu nu știu dacă aici există deplina înțelegere și apreciere că trăim în pace. Și dacă înțeleg unii ce înseamnă pace. Și dacă înțeleg că o datorăm cuiva, această liniștită și destul de fragilă pace. (…) Victor, vă doresc pace și victorie!”, a scris ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Rusia a atacat masiv Ucraina, în noaptea de 29 decembrie. Au avut loc explozii la Odesa, Harkov, Lvov, Konotop și Kiev. Potrivit ultimelor date ale autorităților ucrainene, urmare a atacului au murit 18 persoane, iar alte 132 au suferit răni. Una din cele 158 rachete și drone lansate de Rusia, potrivit autorităților ucrainene, a nimerit în maternitatea din Dnepr.

„Nu a suferit niciuna din cele 12 femei însărcinate și lăuze și cei 4 nou-născuți, deoarece la anunțarea alarmei, medicii i-au evacuat pe toți imediat în adăpost. Aceasta și i-a salvat. Dar maternitatea e distrusă complet – fără niciun geam, cu pereți și tavane prăbușite. În oraș sunt răniți și morți…”, a scris ministra Nemerenco.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj Ucrainei și cetățenilor ei, după atacul Rusiei. Șefa statului s-a declarat „profund tulburată” de atacul aerian masiv asupra orașelor ucrainene. Potrivit ei, agresiunea subliniază „necesitatea urgentă” de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, pentru a proteja vieți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: