„Mi-am ieșit din minți”: Cum Prigojin ar fi justificat revolta militară a mercenarilor Wagner în Rusia
Full Article 2 minutes read

„Mi-am ieșit din minți”: Cum Prigojin ar fi justificat revolta militară a mercenarilor Wagner în Rusia

„Mi-am ieșit din minți” – astfel liderul grupării militare Wagner, Evghenii Prigojin, și-ar fi justificat revolta militară din 24 iunie în Rusia. Concluziile au fost făcute publice de redacția rusească „Proiectul”, care a alcătuit un portret penal și psihologic al lui Prigojin, după ce ar fi discutat cu cunoscuții lui Prigojin, dar și mercenarii care i se supun, scrie Meduza.

Potrivit sursei, cunoscuții lui Prigojin și angajații grupului militar „Wagner” au declarat că tind spre a trecere rebeliunea militară a lui Prigojin în seama caracterului impulsiv al acestuia. Unul dintre interlocutori, considerat un apropiat al fondatorului mercenarilor Wagner, a spus că Prigojin și-ar fi justificat revolta prin cuvintele: „Mi-am ieșit din minți”.

Potrivit publicației „Agenstvo”, o versiune similară a fost prezentată de jurnalista Margarita Simonian, șefa postului de televiziune Rusia Today.  Enumerând posibilele versiuni ale rebeliunii lui Prigojin, ea a spus, la câteva zile de la eveniment, că liderul mercenarilor Wagner ar fi putut, pur și simplu, „să-și iasă din minți”.

Amintim că Prigojin a provocat o revoltă militară, pe 24 iunie, în Rusia, aflată în plin război cu Ucraina – țară pe care a invadat-o militar acum mai bine de un an. Timp de câteva ore, mercenarii Wagner au ocupat un cartier general al armatei ruse din Rostov şi au mărșăluit până sub coastele Moscovei. Revolta s-a încheiat în seara zilei cu un acord care prevedea exilul în Belarus al lui Prigojin. Evgheni Prigojin a susținut atunci că revolta sa nu a avut ca scop răsturnarea puterii de la Moscova, ci doar schimbarea puterii militare din Rusia, pe care o acuză de incompetență în conflictul din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: