VIDEO Momentul în care un luptător Wagner îl deplânge pe Prigojin. În Rusia au apărut cel puțin 3 locuri de comemorare
Full Article 3 minutes read

VIDEO Momentul în care un luptător Wagner îl deplânge pe Prigojin. În Rusia au apărut cel puțin 3 locuri de comemorare

În orașele ruse Novosibirsk, Ekaterinburg și Sankt Petersburg au fost create memoriale în amintirea lui Evghenii Prigojin, după ce au apărut informații că liderul grupul Wagner ar fi murit în accidentul aviatic din regiunea Tveri. La memorialul din Novosibirsk, un mercernar Wagner a fost surprins în timp ce își deplângea șeful.

Potrivit portalului NGS, în Novosibirsk, luptătorii din grupul Wagner au organizat un memorial spontan în memoria lui Evghenii Prigojin lângă sediul organizației. La memorial, oamenii duc flori și lumânări și drapelele Wagner. De asemenea, au fost aduse portretul lui Prigojin și al comandantului Wagner, Dmitri Utkin, care se afla în avionul prăbușit și, la fel, ar fi murit.

Tot la Novosibirsk, unul dintre luptători Wagner a fost surprins cum s-a pus în genunchi și a început să plângă în hohote lângă locul de comemorare.

În același timp, It’s My City relatează că au început să apară flori și în fața clădirii centrului Wagner din Ekaterinburg.

VIDEO Momentul în care un luptător Wagner îl deplânge pe Prigojin. În Rusia au apărut cel puțin 3 locuri de comemorare

Telegram/It’s My City

Iar în noaptea de 23 spre 24 august, s-a organizat un memorial spontan în amintirea lui Evghenii Prigojin și în fața centrului Wagner din Sankt-Petersburg.

Precizăm că în seara de 23 august, un avion privat Embraer 600 s-a prăbușit în regiunea rusă Tveri. Autoritățile ruse au anunțat că cele 10 persoane care se aflau la bordul aeronavei au decedat. Avionul zbura din Moscova spre Sankt Petersburg. Ulterior, agenția rusă de transport aerian (Rosaviatzia) a confirmat că la bordul avionului prăbușit se afla Evghenii Prigojin și Dmitrii Utkin. Moartea lui Prigojin a fost confirmată de canalul de Telegram „Grey Zone”, apropiată grupului Wagner. Și canalul WAGNER GROUP a confirmat moartea lui Prigojin: „Chiar și în iad va fi cel mai bun! Glorie Rusiei”.

De menționat că accidentul aviatic a avut loc în ziua când s-au împlinit fix două luni de când Prigojin a anunțat puciul care ulterior a eșuat.

***

Amintim că, în seara de 23 august, a acuzat armata rusă că i-a bombardat mercenarii, care luptau pe frontul din Ucraina și a anunțat că pornește un „Marș al Dreptății” la Moscova. În dimineața de 24 august, mercenarii Wagner au ajuns în Rostov, unde, timp de câteva ore, au ocupat un cartier general al armatei ruse din oraș şi au mărșăluit până sub coastele Moscovei. Revolta s-a încheiat în seara zilei cu un acord care prevedea exilul în Belarus al lui Prigojin. Evgheni Prigojin a susținut atunci că revolta sa nu a avut ca scop răsturnarea puterii de la Moscova, ci doar schimbarea puterii militare din Rusia, pe care o acuză de incompetență în conflictul din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: