„Mi-e rușine pentru țara mea”. Un diplomat rus a demisionat de la ONU din cauza războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Mi-e rușine pentru țara mea”. Un diplomat rus a demisionat de la ONU din cauza războiului din Ucraina

Consilierul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU a anunțat că demisionează din cauza războiului declanșat împotriva Ucrainei. Pe o pagină de socializare, el a scris că încă niciodată nu i-a fost atât de „rușine pentru țara și munca” sa.

„Războiul agresiv declanșat de Putin în Ucraina, iar de facto față de toată lumea vestică, nu este doar o crimă față de poporul ucrainean, ci, probabil, cea mai gravă infracțiune împotriva poporului rus”, a menționat acesta.

Diplomatul a mai scris că, în ultimii 20 de ani, MAE-ul rus a dat dovadă „de minciuni și lipsă de profesionalism” în loc să informeze echilibrat despre ceea ce se întâmplă, să efectueze o analiză echidistantă și o prognoză „la rece”. De asemenea, acesta a menționat că „a rămâne în serviciul public și a urma cursul politic distructiv înseamnă a-ți trăda patria”.

MAE-ul rus nu a comentat deocamdată decizia lui Boris Bondarev.

Bondarev nu este primul înalt oficial rus care și-a dat demisia în urma invaziei în Ucraina. În martie, reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru relaţii cu organizaţii internaţionale în vederea realizării obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, Anatoli Ciubais, a demisionat şi a părăsit Rusia, invocând opoziţia sa faţă de războiul din Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: