Ministerul Apărării a spus ce va face cu cele €40 mln acordate de UE 
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării a spus ce va face cu cele €40 mln acordate de UE 

Zilele trecute ministrul de Externe Nicu Popescu anunța că Uniunea Europeană va acorda €40 milioane Republicii Moldova pentru fortificarea capacităților de apărare. Pe 28 aprilie, Ministerul Apărării a comunicat detalii cu privire la pachetul de asistență. Instituția de la apărare a declarat că ajutorul va fi redirecționat inclusiv pentru dezvoltarea capacității naționale de supraveghere a spațiului aerian. 

Ministrul Apărării a anunțat că reprezentanții Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene au aprobat un nou pachet de asistență pentru Armata Națională, destinat consolidării capacităților de apărare a Republicii Moldova.

Sprijinul, în valoare de 40 de milioane de euro, este oferit prin intermediul Instrumentului de Facilitate Europeană. Ajutorul va fi direcționat spre dezvoltarea capacității naționale de supraveghere a spațiului aerian, dezvoltarea capacităților de transport și mobilitate, precum și a capabilităților logistice și de comunicații ale Armatei Naționale”, a precizat instituția de la apărare.

Ministerul a adăugat că în cadrul aceleiași reuniuni, Consiliul a aprobat lansarea unei misiuni civile din cadrul politicii comune de securitate și apărare a Uniunii Europene.

Instituția a mai notat că anterior, UE a aprobat un ajutor financiar pentru anii 2021 și 2022 în valoare de 47 de milioane de euro pentru dezvoltarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

„Acesta presupune asistență pentru asigurarea cu echipament modern a subdiviziunilor medicale și de geniu, dar și pentru fortificarea capacităților logistice, de transport, comunicații, informatică și altele”, a adăugat Ministerul.

***

Ministrul Nicu Popescu a anunțat că Uniunea Europeană va acorda €40 milioane Republicii Moldova pentru fortificarea capacităților de apărare pe 25 aprilie. Informația a fost comunicată de oficial în cadrul unei conferințe de presă în care a vorbit despre contribuțiile Republicii Moldova la Pachetul de Extindere al UE pentru anul 2023, statutul implementării celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, precum și despre recentele decizii ale Consiliului Afacerilor Externe al UE care vizează țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: