Moldindconbank este lider în clasamentul stabilității financiare a băncilor din Moldova
Full Article 50 second read

Moldindconbank este lider pe piața bancară în trimestrul II din 2020, conform aprecierilor revistei de specialitate ”Bănci și Finanțe”. În ediția din lunile iulie-august a publicației se subliniază că Moldindconbank s-a clasat pe prima poziție a topului băncilor cu active de peste 50% din mărimea medie a activelor pe sistemul bancar, obținând un scor de 13,83 puncte.

Autorii clasamentului precizează că poziția de lider al Moldindconbank este confirmată și de indicatorii calitativi, legați de mărimea activelor, dar și de calculele care nu iau în considerare acest parametru.

Printre constatările revistei ”Bănci și Finanțe” se numără și creșterea portofoliului de credite al Moldindconbank și, în paralel, îmbunătățirea calității acestuia, precum și creșterea portofoliului de depozite.

La analiza aspectelor calitative, experții au ținut cont de mai mulți factori, printre care sunt reputația și țara de origine a auditorului independent al băncii, țara de origine a proprietarilor instituției, brandul și reputația băncii, etc.

micb.md

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: