Moldova a devenit membră a comitetului pentru turism și competitivitate. Ce beneficii aduce țării noul statut
Full Article 2 minutes read

Moldova a devenit membră a comitetului pentru turism și competitivitate. Ce beneficii aduce țării noul statut

Republica Moldova a obținut calitatea de stat membru al comitetului pentru turism și competitivitate. Decizia a fost luată la ce de-a 68-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului, care a avut loc în perioada 31 mai – 2 iunie la Sofia, Bulgaria.

Ministerul Culturii anunță că în cadrul reuniunii au avut loc alegeri în organele statutare ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT). Astfel, Republica Moldova a fost aleasă, cu 23 de voturi, în calitate de stat membru în Comitetul turism și competitivitate (2023-2027).

Conform sursei citate, aderarea la această structură va aduce numeroase beneficii pentru industria turismului din țara noastră. De asemenea, activitatea în cadrul comitetului ne va ajuta să identificăm strategii și inițiative eficiente pentru a ne promova oferta turistică națională, a atrage investiții și a oferi servicii turistice de calitate.

Conform datelor prezentate de UNWTO, 235 de milioane de turiști au călătorit internațional în primele trei luni, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului 2022. Totodată, Europa a atins în proporție de 90% nivelul pre-pandemie în ceea ce privește numărul de turiști, statistică favorizată de cererea puternică pe plan regional.

Cea de-a 69-a reuniune a Comisiei pentru Europa a UNWTO va avea loc, în 2024, în Albania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: