A crescut numărul de locuri de cazare în Moldova, dar a scăzut rata de ocupare. Date statistice
Full Article 2 minutes read

A crescut numărul de locuri de cazare în Moldova, dar a scăzut rata de ocupare. Date statistice

Anul trecut, în Republica Moldova, erau disponibile mai mult de 24 de mii de locuri pentru cazarea turiștilor. Cu 900 mai multe în comparație cu anul 2021. Cu toate acestea, în mediu, locurile au fost ocupate în proporție de doar 15%. 

În 2022, în Republica Moldova, erau 24 709 locuri disponibile pentru cazarea turiștilor. Cu 900 locuri mai multe în comparație cu anul 2021. În mediu, locurile au fost ocupate în proporție de doar 15%, în timp ce în 2018 și 2019 această cifră a fost de 18%, iar în 2021 a fost 9%.

Datele au fost prezentate de secretarul de stat al Ministerului Culturii Andrei Chistol în cadrul unui simpozion cu tema „Dezvoltarea rezilientă și durabilă în pofida provocărilor”.

Potrivit Ministerului Culturii, în mediu, turiștii străini rămân în Moldova pe 2-3 zile.

Veniturile din vânzări în sectorul turistic al Republicii Moldova în 2022 au constituit 3,3% din PIB, cu 0,7% mai mult decât în ​​2021. În 2020, în timpul pandemiei, vânzările în turism au fost de doar 1,5%.

Oficialul de la Ministerul Culturii a precizat că turismul moldovenesc are atât avantaje, cât și dezavantaje. Printre dezavantaje sunt slaba dezvoltare a traficului aerian, dar și lipsa reprezentanțelor corporațiilor internaționale. Printre avantaje se numără diaspora numeroasă care poate promova turismul moldovenesc și posibilitatea de a călători fără vize în 121 de țări din întreaga lume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: