Moldova a încheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de două ori mai mare față de 2022. Care sunt veniturile
Full Article 50 second read

Moldova a încheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de două ori mai mare față de 2022. Care sunt veniturile

Republica Moldova a încheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de peste 16 miliarde de lei. Informația a fost prezentată pe 26 ianuarie de Ministerul Finanțelor. Suma este de două ori mai mare, decât în 2022 – an în care deficitul bugetar a constituit 8,7 miliarde de lei.  

Potrivit sursei citate, în 12 luni ale anului 2023, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit peste 64,6 miliarde de lei, fiind în creștere cu 9% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă circa 27,5 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – aproximativ 35,2 miliarde de lei.

Cheltuielile au constituit 80,7 miliarde de lei. Potrivit sursei citate, comparativ cu perioada similară a anului 2022, acestea sunt mai mari cu aproximativ 17,7%.

Moldova a încheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de două ori mai mare față de 2022. Care sunt veniturile

Ministerul Finanțelor


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: