Moldova a primit paturi și monitoare pentru 12 spitale din țară. Raioanele unde a fost repartizată donația 
Full Article 1 minutes read

Moldova a primit paturi și monitoare pentru 12 spitale din țară. Raioanele unde a fost repartizată donația 

Republica Moldova a primit 25 de paturi și 25 de monitoare portabile pentru pacienți, destinate secțiilor de terapie intensivă. Donația este din partea Uniunii Europene şi a Organizației Mondiale a Sănătăţii.

Echipamentele medicale au fost repartizate în 12 spitale raionale, din Fălești, Ocnița, Dondușeni, Ungheni, Cimișlia, Briceni, Drochia, Cantemir, Leova, Nisporeni, Râșcani și Sângerei, dar și Centrul paliativ din Orhei.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a menționat că urmare a donației, persoanele internate vor beneficia de condiții mai bune de tratament, iar medicii și lucrătorii medicali vor avea la dispoziție o varietate mai mare de utilaje.

„Prin intermediul acestei donații, ne demonstrăm angajamentul de susținere pe care ni l-am asumat față de eforturile Republicii Moldova de combatere a pandemiei de COVID-19 și de asigurare a unui tratament adecvat pentru persoanele refugiate din Ucraina, care ajung la terapie intensivă”, a declarat Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, donația are o valoare de 45 221 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: