Moldova și Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere: acord semnat la Ierusalim
Full Article 2 minutes read

Moldova și Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere: acord semnat la Ierusalim

Republica Moldova și Statul Israel au semnat acordul cu privire la conversiunea permiselor de conducere. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău. În baza acordului, părțile vor recunoaște reciproc permisele de conducere. 

Pe 20 martie, la Ierusalim, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel Alexandr Roitman și ministrul Transporturilor și Siguranței Rutiere al Statului Israel Miri Regev au semnat acordul interguvernamental privind conversiunea permiselor de conducere.

„În baza acordului, părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere emise de autoritățile competente ale celeilalte părți, în conformitate cu normele naționale, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului de reședință”, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Moldova și Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere: acord semnat la Ierusalim

Facebook/Ambasada Republicii Moldova în Israel

În august 2023, cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat un proiect cu privire la semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere. Se menționa că urmare a încheierii respectivului acord, Republica Moldova și Statul Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere, fapt care va permite cetățenilor ambelor țări să opereze procedurile de conversiune, inclusiv la stabilirea domiciliului în țara parte, fără a susține examene în acest scop. Se mai preciza că prezentul Acord va fi încheiat pe un termen de 5 ani, cu posibilă extindere de 5 ani.

Republica Moldova are încheiate asemenea acorduri și cu Guvernul Republicii Turcia, Guvernul Republicii Lituania, inclusiv Guvernul Republicii Italiene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: