Moldova solicită Rusiei să oprească războiul din Ucraina. Ministrul de Externe: „Oamenii noștri au rămas în întuneric”
Full Article 2 minutes read

Moldova solicită Rusiei să oprească războiul din Ucraina. Ministrul de Externe: „Oamenii noștri au rămas în întuneric”

Moldova va solicita Rusiei să oprească războiul din Ucraina. Cel puțin asta a declarat ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, după ce țara vecină a fost supusă celui mai mare atac de la începutul războiului. 

„Fiecare bombă ucigașă lansată asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene are consecințe directe asupra oamenilor din țara noastră. Sunt bombe care afectează bunăstarea cetățenilor noștri și securitatea energetică a Republicii Moldova.

Pentru prima dată de la declanșarea acestui război injust, oamenii noștri din raioanele Cimișlia, Bălți, Strășeni, Hâncești, Leova, Cahul, Fălești, Sângerei, Ungheni, sau Briceni au rămas fără electricitate, în întuneric.

Moldova solicită Rusiei să oprească acest război. Vom comunica părții ruse mesajul nostru de condamnare al acestor bombardamente crude.

Vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri occidentali pentru a fortifica securitatea energetică a țării noastre”, a scris Popescu pe rețelele de socializare.

Amintim că pe 15 noiembrie, în jurul orei 16:37, în mai multe regiuni ale Republicii Moldova s-au produs întreruperi de energie electrică. Din primele informații, au fost afectate gospodării din Chișinău, Bălți, Drochia, Ungheni, Fălești și stânga Nistrului.

Incidentul s-a produs la scurt timp după atacul masiv cu rachete asupra sistemului energetic al Ucrainei, fiind afectate regiunile Kiev, Jitomir, Ternopol, Lvov, Odesa, Harkov, Rovenki, Volînsk, Dnepropetrovsk.

Anterior și președinta Maia Sandu a spus că autoritățile condamnă acest atac, care a pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: