Natalia Gavrilița merge la Tokyo. Va participa la funeraliile de stat ale fostului premier asasinat în iulie
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița merge la Tokyo. Va participa la funeraliile de stat ale fostului premier asasinat în iulie

În perioada 26-28 septembrie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe.

Autorităţile de la Tokyo au anunţat că vor organiza pe 27 septembrie un omagiu național pentru fostul prim-ministru Shinzo Abe, asasinat în 8 iulie, în timp ce ținea un discurs în cadrul unui eveniment electoral. Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor.

Funeraliile de stat vor avea loc la Nippon Budokan, un centru religios musulman pentru competițiile de arte marțiale, dar și pentru concerte și ceremonii oficiale. O înmormântare privată pentru Shinzo Abe a avut loc deja la scurt timp după moartea sa, la un templu din Tokyo.

Totodată, potrivit unui comunicat al Guvernului, agenda prim-ministrei include întrevederea bilaterală cu omologul său japonez, Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun.

Totodată, șefa Executivului se va întâlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Prim-ministra va mai discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe în cadrul organizației Keizai Doyukai și managerul general al companiei „Kikkoman”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: