Nemerenco comentează cazul celor doi medici din Ialoveni bănuiți că au luat mită: „Acum e clar de ce sunt rânduri?”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco comentează cazul celor doi medici din Ialoveni bănuiți că au luat mită: „Acum e clar de ce sunt rânduri?”

Ministra Sănătății a venit cu o reacție, după ce organele de drept au anunțat că cercetează penal doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni, bănuiți de comiterea a zeci de episoade de corupere pasivă. Oficiala dă asigurări că, deși este un proces anevoios, sistemul de sănătate se va curăța de corupție.

„Acum e clar de ce sunt rânduri, de ce pacienții sunt nemulțumiți indiferent de schimbările care au loc în sistem? Cei care nu se vor lasă de năravurile vechi, cu regret, vor trebui să aibă parte și de așa evenimente. Cu greu, inclusiv prin alte mecanisme la care lucrăm, dar sistemul de sănătate se va curăța de corupție și va deveni unul pentru oameni. Este un proces anevoios, dar odată pornit, ireversibil”, a scris Ala Nemerenco pe o rețea de socializare.

Precizăm că doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Ialoveni au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție într-o cauză penală de corupere pasivă, în care aceștia sunt bănuiți de perceperea mijloacelor financiare ilicite în zeci de episoade. Potrivit organelor de drept, unul dintre bănuiți ar fi pretins și acceptat de la pacienți sume cuprinse între 200 și 3600 de lei per investigație, altul – între 150 și 550 de lei. Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: