„Niciun lider nu vrea să admită că a făcut o greșeală”. Erdogan consideră că Putin vrea să pună capăt războiului cât mai curând
Full Article 2 minutes read

„Niciun lider nu vrea să admită că a făcut o greșeală”. Erdogan consideră că Putin vrea să pună capăt războiului cât mai curând

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan crede că Vladimir Putin vrea să pună capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil. El a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat PBS după întâlnirea cu președintele rus la summitul din Uzbekistan. În același timp, întrebat dacă Putin admite că a calculat greșit, Erdogan a răspuns că este dificil pentru lideri să-și recunoască greșelile. „Niciun lider nu vrea să admită că a făcut o greșeală. Nimeni nu va spune – da, m-am înșelat. Este foarte greu pentru lideri să se retragă”, a adăugat el.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte detaliate cu el. Și chiar mi-a arătat că este gata să pună capăt asta cât mai curând posibil. Aceasta a fost impresia mea, pentru că situația se dezvoltă destul de problematic”, a spus președintele turc.

Întrebat dacă Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze o parte din teritoriul luat de la Ucraina după începerea invaziei, Erdogan a răspuns negativ. „Dacă va fi pace în Ucraina, desigur, întoarcerea pământurilor ocupate va deveni foarte importantă. Acesta este ceea ce se așteaptă. Aceasta este ceea ce se cere. Domnul Putin a făcut anumiți pași”, a răspuns președintele turc, fără a preciza care sunt pașii.

„Terenurile confiscate vor fi returnate Ucrainei”, a adăugat el. În ceea ce privește Crimeea, Erdogan a amintit că a fost împotriva anexării încă din 2014: „I-am cerut lui Putin să returneze Crimeea proprietarilor de drept. Dar de atunci, din păcate, nu a fost făcut niciun pas înainte”, a spus Erdogan, subliniind că „nicio invazie nu poate fi justificată”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: