Nicu Popescu merge la Luxemburg și Bruxelles: „Voi promova agenda de integrare europeană a Moldovei”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu merge la Luxemburg și Bruxelles: „Voi promova agenda de integrare europeană a Moldovei”

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, întreprinde o vizită de lucru la Luxemburg și la Bruxelles. Viceprim-ministrul anunță, pe canalul său de Telegram, că va promova, în perioada 13-14 octombrie, la Luxemburg și Bruxelles, agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

Nicu Popescu anunță că va avea, pe data de 13 octombrie, o întâlnire cu omologul său luxemburghez Jean Asselborn, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană, procesul de reforme a Republicii Moldova, precum și situația regională în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. „De asemenea, la Luxemburg, voi avea o întrevedere cu Fernand Etgen, președintele Camerei deputaților”, spune ministrul de Externe.

Pe 14 octombrie, vicepremierul Nicu Popescu anunță că va fi la Bruxelles. În cadrul vizitei sale de lucru, șeful diplomației moldovenești va avea o întrevedere cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate.

„Totodată, voi aborda agenda de aderare europeană cu alți oficiali ai Consiliului, Comisiei și Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene”, a mai anunțat Nicu Popescu.

Amintim că Republica Moldova a depus, alături de Ucraina și Georgia, cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie. Pe 23 iunie, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina. Șefii de stat şi de guvern din țările UE, 27 la număr, au votat în unanimitate pentru acordarea statutului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: