Nicu Popescu s-a întâlnit la Oslo cu ministrul petrolului și energiei: Norvegia contribuie semnificativ la securitatea energetică a Europei
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu s-a întâlnit la Oslo cu ministrul petrolului și energiei: Norvegia contribuie semnificativ la securitatea energetică a Europei

Vicepremierul Nicu Popescu susține că Norvegia este un important producător de petrol și de gaze din Europa. Oficialul moldovean spune că a vorbit cu ministrul norvegian al petrolului și energiei despre necesitatea de coordonare și solidaritate pentru depășirea situației de criză. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu efectuează în aceste zile o vizită de lucru la Oslo, Norvegia.

El declară că „Norvegia este un important producător de petrol și de gaze din Europa – cu o producție care contribuie în mod semnificativ la securitatea energetică a continentului nostru”. „În acest context, am avut o foarte bună discuție la Oslo cu ministrul norvegian al petrolului și energiei, Terje Aasland”, susține, Popescu.

„Am mai vorbit despre necesitatea de coordonare și solidaritate pe care trebuie să o demonstrăm pentru depășirea situației de criză. Ne dorim să ne angajăm într-un dialog continuu privind stabilirea unui parteneriat energetic pe termen lung în beneficiul cetățenilor și economiei naționale”, comunică oficialul moldovean.

Menționăm că vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru la Oslo, în perioada 5 – 6 septembrie. Oficialul a precizat că este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean în capitala Norvegiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: