„Noi distrugem monopolul și asta a pus pe cineva în gardă”. Dodon, despre schimbările la Aeroportul Internațional Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Noi distrugem monopolul și asta a pus pe cineva în gardă”. Dodon, despre schimbările la Aeroportul Internațional Chișinău

Președintele Igor Dodon a declarat că a aflat din presă despre faptul că investitorul Nat Rothschild renunță la interesele privind compania Avia Invest, care a obținut dreptul de gestionare a Aeroportului Internațional Chișinău. În cadrul unui briefing care a avut loc astăzi, 23 decembrie, Igor Dodon și-a exprimat opinia că decizia a fost luată inclusiv din cauza inițiativei guvernului de a construi și alte aeroporturi în Republica Moldova. 

„Această decizie care a fost publicată evident că nu a fost discutată cu autorităților din Republica Moldova. Probabil că această decizie fost luată, inclusiv, din cauza că se vor deschide și alte aeroporturi pe teritoriul Republicii Moldova. Monopolul care este acum insturat pe serviciile aero din Republica Moldova noi îl distrugem și asta pe cineva a pus în gardă”, a argumentat președintele țării.

Igor Dodon a subliniat faptul că obiectivul Chișinăului rămâne același: de a întoarce guvernului dreptul exclusiv de gestionare a aeroportului. Președintele a explicat, totodată, că în prezent, tehnic vorbind, toate activele Aeroportului Internațional Chișinău, la fel ca și cele ale companiei Air Moldova sunt blocate.

Întrebat de jurnașiști dacă este adevărat că noul proprietar al companiei care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău va deveni miliardarul rus, top manager al Gazpromului, Andrei Gonciarenko, Igor Dodon a spus că nu știe nimic despre aceste informații.

„Posibil această informație a fost publicată în timp ce noi eram în ședință. Indiferent cine va fi proprietarul, vom anula contractul de concesionare”, a precizat Dodon.

Amintim că ieri, 22 decembrie, compania NR Investments Ltd, deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: