Noi reguli de călătorie spre Marea Britanie și Israel
Full Article 2 minutes read

Noi reguli de călătorie spre Marea Britanie și Israel

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile (AAC) a Republicii Moldova atenționează despre noile reguli de călătorie spre Marea Britanie și Israel. Dacă în Marea Britanie, noile condiții intră în vigoare mâine, 11 februarie, atunci în Israel măsurile sunt aplicabile din 8 februarie.

Potrivit AAC, începând cu ziua de vineri, noile reguli de călătorie spre Marea Britanie deja vor fi aplicabile. Astfel, pasagerii vaccinați cu schema completă de vaccinare aprobată de Marea Britanie (inclusiv și copiii sub 18 ani) sunt obligați să prezinte:

– certificatul de vaccinare (EU DCC, se accepta certificatul emis în RM în format nou);

– formularul digital PLF completat.

Totodată, pasagerii nu vor mai fi obligați să facă repetat testarea după aterizarea în Marea Britanie și nici să stea în carantină la domiciliu.

Cu privire la pasagerii nevaccinați, ei sunt obligați să prezinte:

– testul negativ de tip PCR/ANTIGEN efectuat cu cel mult 2 zile până la zbor (conform cerințelor UK);

– rezervarea și achitarea testului de tip PCR pentru a 2 zi de la sosire în Marea Britanie;

– formularul digital PLF completat.

În Israel, noile măsuri sunt aplicabile din 8 februarie. Astfel, toți pasagerii care pleacă spre Israel trebuie să prezinte:

– un test negativ PCR efectuat 72h până la plecare sau un test antigen efectuat 24h până la zbor;

– să completeze online declarația „Clearance Application” cu 48 h până la plecare.

Sunt scutiți de prezentarea testului negativ înainte de plecare, persoanele vindecate de Covid, care pot prezenta una din confirmările de mai jos:

– un rezultat pozitiv al unui test PCR sau antigen efectuat în laborator, cu mai puțin de 3 luni înaintea plecării, cu condiția să fi trecut cel puțin 8 zile de la efectuarea testului;

– sau un certificat Covid emis de autoritățile Israel, indicând un statut de recuperare –care nu depășește mai mult de 3 luni.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: