Noile decizii Meta: Utilizatorii de Instagram și Facebook din Ucraina vor putea face apel la moartea lui Putin și Lukașenko
Full Article 2 minutes read

Noile decizii Meta: Utilizatorii de Instagram și Facebook din Ucraina vor putea face apel la moartea lui Putin și Lukașenko

Noile reguli ale Facebook și Instagram, care permit declarații dure, inclusiv urări de moarte, către armata rusă, precum și către Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, se vor aplica doar utilizatorilor de pe teritoriul Ucrainei. Acest lucru se precizează într-o declarație a lui Nick Clegg, vicepreședinte pentru afaceri globale care gestionează ambele rețele sociale, Meta Corporation, scrie spektr.press. 

„Vom aplica această politică doar în Ucraina. Nu vom tolera rusofobia sau altă discriminare pe platforma noastră. Dacă ar fi să aplicăm politica noastră obișnuită acum, ar trebui să eliminăm conținutul ucrainenilor obișnuiți care își exprimă protestul și furia față de armata invadatoare, ceea ce ar fi inacceptabil”, a spus Clegg.

Cu o zi înainte, Procuratura Generală a cerut ca Instagram să fie blocat în Rusia, Meta să fie recunoscută ca organizație extremistă și activitățile sale interzise în Rusia.

Potrivit Procuraturii din Rusia, cauza a fost declarația secretarului de presă al lui Meta, Andy Stone, potrivit căreia „în lumina evenimentelor din Ucraina, compania elimină temporar interdicția de pe rețelele sale sociale pentru rezidenții mai multor țări de a posta informații, care conțin apeluri la violență împotriva cetățenilor ruși, inclusiv numărul personalului militar”.

„Asemenea acțiuni ale conducerii companiei nu numai că instigă la activități teroriste, ci au ca scop și incitarea la ură și dușmănie față de cetățenii Federației Ruse”, a spus Procuratura Generală.

Precizăm că și diplomații ruși au calificat drept „extremism” decizia companiei Meta, care deține Facebook și Instagram, de a permite temporar utilizatorilor platformelor de socializare din unele țări să publice apeluri la moartea lui Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko.

Facebook și Instagram au anunțat recent că nu vor mai bloca postările dușmănoase în adresa soldaților ruși și îndemnurile la moartea președintelui Rusiei Vladimir Putin și a omologului său belarus Alexandr Lukașenko, dacă acestea vor fi scrise în contextul războiului din Ucraina. În același timp, nu vor fi permise „apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Ca să nu ratați știrile importante, vă așteptăm și pe Facebook și Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: