Noile reguli din sălile de sport și de fitness au fost aprobate de MECC. Pentru cine accesul rămâne interzis
Full Article 2 minutes read

Noile reguli din sălile de sport și de fitness au fost aprobate de MECC. Pentru cine accesul rămâne interzis

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat „Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19, în sălile de sport și fitness, pentru desfășurarea antrenamentelor și a procesului de instruire organizate în spații închise”. Documentul stabilește regulile care trebuie să fie respectate de către instituțiile sportive odată cu rеluаrеа, din 15 iunie, a procesului de instruirе și antrenament în sălile de sроrt și fitness.

Astfel, în cadrul fiecărei săli de sport și fitness va fi stabilit graficul și orarul organizării procesului de antrenament/instruire conform programării prealabile. Fiecare vizitator va folosi doar obiecte personale (prosop, sticlă de apă, echipament sportiv).

Materialele și echipamentele sportive vor fi dezinfectate după fiecare utilizare. Zilnic la intrarea în sală se va efectua triajul observațional. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, dureri de gât) și febră mai mare de 37,3  0 С.

Totodată, accesul persoanelor în sălile de sport și fitness care au peste 63 de ani, precum și a persoanelor cu boli cronice va fi interzis. Drept că MECC nu a precizat cum anume se va verifica dacă vizitatorul suferă de boli cronice. 

Numărul de vizitatori ce vor participa la procesul de instruire/antrenament va fi limitat în funcție de capacitatea sălii, 7 mpentru o persoană, inclusiv antrenor/instructor, medic, etc.).

În primele 14 zile, procesul de antrenament, instruire va fi executat în proporție maximă de 70% din programul stabilit.

Amintim că, anterior, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a anunțat că din 15 iunie este permisă reluarea activității pentru sălile de sport și de fitness, însă în condiții speciale. Astfel, potrivit deciziei din 25 mai, acestea vor activa fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a următoarelor măsuri sănătate publică:
– respectarea distanţei fizice;
– limitarea numărului de persoane pentru o şedinţă de antrenament;
– amplasarea echipamentului sportiv respectînd distanţa de 2 metri între ele;
– asigurarea personalului cu echipament de protecţie;
– asigurarea cu soluţii dezinfectante la intrare şi monitorizarea respectării igienei mîinilor;
– asigurarea dezinfecţiei echipamentului sportiv după fiecare antrenament/ședintă, cu utilizarea lavetelor de unică folosinţă, cu substanţe dezinfectante pentru igienizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: