Drapel neutru, imn fără cuvinte. Reguli pentru sportivii ruși și belaruși care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris
Full Article 2 minutes read

Drapel neutru, imn fără cuvinte. Reguli pentru sportivii ruși și belaruși care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivii ruși și belaruși nu vor putea participa la parada de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice. Totodată, medaliile obținute de ei nu vor fi luate în considerare în calculul general al competiției. Mai mult, rușii și belarușii vor avea un drapel și un imn neutru. 

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat regulile în baza cărora sportivii din Rusia și Belarus vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris din iulie-august 2024, relatează Novaya Gazeta Evropa

Rușilor și belarușilor li se va interzice să participe la ceremoniile de deschidere și închidere a competiției. Medaliile obținute de ruși și belarușilor nu vor fi luate în considerare în calculul general al competiției. Pentru sportivii din Rusia și Belarus au fost aprobate un drapel și un imn neutru.

Totodată, potrivit Comitetului, pentru a participa la competiție rușii nu vor trebui să condamne războiul din Ucraina. 12 sportivi ruși și 7 belaruși s-au calificat deja la Jocurile Olimpice. Încă 36 de ruși se vor putea califica, maximum – 55. 

Potrivit Radio Svoboda, imnul sportivilor ruși și belaruși la olimpiadă va fi fără cuvinte. Iar drapelul va fi verde-alb, cu textul „Sportiv neutru individual”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: