Noile tarife pentru lumină au fost aprobate. Cât vom plăti din 1 ianuarie?
Full Article 1 minutes read

Noile tarife pentru lumină au fost aprobate. Cât vom plăti din 1 ianuarie?

Energia electrică se ieftinește. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 30 decembrie, noile tarife în baza solicitărilor depuse de Premier Energy și FEE Nord.

Astfel, Premier Energy a solicitat micșorarea tarifului cu 0,82 lei/kWh, acesta să fie 4,62 lei/kWh.

ANRE a decis stabilirea unui alt preț – 3,42 lei/kWh, în loc de cel solicitat de Premier Energy. Noul tarif este cu 1,20 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

Ce ține de consumatorii deserviți Furnizarea Energiei Electrice Nord, aceștia vor achita 3,84 lei/kWh, în loc de 4,16 lei/kWh solicitat de FEE Nord. Noul preț este cu 0,81 bani/kWh mai puțin decât cel în vigoare.

Hotărârea ANRE intră în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Aceasta este a doua ieftinire operată în luna decembrie. Ultima dată, energia electrică s-a ieftinit pe 8 decembrie. Atunci, tariful pentru consumatorii Premier Energy s-a micșorat cu circa 1 leu și 29 de bani și a ajuns la 4,62 lei/kWh, iar pentru consumatorii FEE Nord – cu 95 bani și a ajuns la 4,65 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: