Noile tarife pentru lumină au fost aprobate. Cât vom plăti din 1 ianuarie?
Full Article 1 minutes read

Noile tarife pentru lumină au fost aprobate. Cât vom plăti din 1 ianuarie?

Energia electrică se ieftinește. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 30 decembrie, noile tarife în baza solicitărilor depuse de Premier Energy și FEE Nord.

Astfel, Premier Energy a solicitat micșorarea tarifului cu 0,82 lei/kWh, acesta să fie 4,62 lei/kWh.

ANRE a decis stabilirea unui alt preț – 3,42 lei/kWh, în loc de cel solicitat de Premier Energy. Noul tarif este cu 1,20 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

Ce ține de consumatorii deserviți Furnizarea Energiei Electrice Nord, aceștia vor achita 3,84 lei/kWh, în loc de 4,16 lei/kWh solicitat de FEE Nord. Noul preț este cu 0,81 bani/kWh mai puțin decât cel în vigoare.

Hotărârea ANRE intră în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Aceasta este a doua ieftinire operată în luna decembrie. Ultima dată, energia electrică s-a ieftinit pe 8 decembrie. Atunci, tariful pentru consumatorii Premier Energy s-a micșorat cu circa 1 leu și 29 de bani și a ajuns la 4,62 lei/kWh, iar pentru consumatorii FEE Nord – cu 95 bani și a ajuns la 4,65 lei/kWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: