O delegație a APCE, așteptată în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu conducerea țării, monitorizarea corupției și deplasare în Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

O delegație a APCE, așteptată în Moldova. Pe agendă – întrevederi cu conducerea țării, monitorizarea corupției și deplasare în Găgăuzia

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se vor afla, în  perioada 4 – 7 februarie, în Republica Moldova, într-o vizită de documentare. Legislativul de la Chișinău anunță că printre subiectele vizate figurează situația politică, reforma electorală și cea din domeniul justiției, controlul parlamentar, precum și combaterea corupției.

Potrivit sursei citate, coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE au planificate întrevederi cu conducerea Republicii Moldova – președinta țării, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislativului la APCE.

Oficialii vor mai avea discuții cu conducerea Ministerului Justiției, cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, precum și cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Consiliului Superior al Procurorilor, cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.

Coraportorii vor merge și la Comrat, unde vor discuta cu Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, și cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei și cu organizațiile locale ale societății civile.

Din delegație vor face parte coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Kalniņa-Lukaševica și Bas Klein.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: