O familie din Irak, reținută la Aeroportul Internațional Chișinău. Aveau acte false
Full Article 2 minutes read

O familie din Irak, reținută la Aeroportul Internațional Chișinău. Aveau acte false

Trei cetățeni ai Irakului au fost reținuți la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 5 decembrie, de către Poliția de Frontieră, aceștia aveau documente de călătorie false. Incidentul a fost înregistrat ieri, 4 decembrie. 

Cei trei cetățeni irakieni ar face parte din aceeași familie: mamă, tată și fiu. Aceștia au venit la Chișinău cu o cursă din Istanbul. În urma controlului, ploțiștii de frontieră au stabilit că indivizii aveau pașapoartele false.

Mai mult, în timpul verificărilor adiționale, în bagajul bărbatului au fost găsite pașapoartele autentice eliberate pe numele acestora de instituția competentă din Irak. Totodată, au mai fost depistate și două cărți de identitate de tip ID-1 cu identitatea soților, un permis de conducere emis pe numele bărbatului și trei asigurări medicale de tip international ce aparțineau posesorilor, toate cu semne vădite de falsificare, țara de origine fiind Croația.

Actele au fost ridicate și supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, atât soții cât și fiul acestora urmau să ajungă la Paris, însă aceștia nu au reușit să ofere o explicație privind scopul călătoriei.

Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării și urmează să fie trimiși înapoi la Istanbul.

Amintim că în data de 25 noiembrie, polițiștii de frontieră au identificat 30 de cetățeni ai Irakului, inclusiv copii, care au încercat să ajungă în Republica Moldova cu vize false. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: