(VIDEO) SUA a atacat Irakul și Siria. Biden: „Dacă faceți rău unui american, vom răspunde”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) SUA a atacat Irakul și Siria. Biden: „Dacă faceți rău unui american, vom răspunde”

Statele Unite ale Americii (SUA) au început să lovească ținte în Siria și Irak, ca răspuns la moartea a trei militari în timpul unui atac asupra unei baze americane din Iordania, scrie publicația „Meduza”.

Potrivit declarației oficiale a Comandamentului Central al SUA, armata americană a lansat primele lovituri „de răzbunare” împotriva Forței Quds (o aripă a Corpului Gărzii Revoluției Islamice) și grupurile de miliție asociate. Armata SUA a atacat peste 85 de ținte, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, printre țintele lovite de armata americană s-au numărat centrele de operațiuni de comandă și control, centrele de informații, sistemele de rachete, depozitele de drone și facilitățile logistice care furnizează muniție.

Președintele american Joe Biden a reamintit din nou în declarația sa despre atacul asupra unei baze militare americane din 28 ianuarie. „Am început să răspundem (nr. red: la atac) astăzi. Și vom continua să facem acest lucru oriunde considerăm de cuviință, în orice moment. (…) Statele Unite nu caută conflicte în Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva în lume. Dar să știe toți cei care ar putea încerca să ne facă rău: dacă faceți rău unui american, vom răspunde.”, a declarat Biden, potrivit unui comunicat emis de Casa Albă.

***

Amintim că trei militari americani au fost uciși şi alți 40 au fost răniți într-un atac cu dronă împotriva trupelor SUA staționate la o bază secretă din nord-estul Iordaniei, în apropierea frontierei cu Siria, duminică, 28 ianuarie. Conform serviciilor de informații americane, drona folosită în atac a fost produsă în Iran.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: