O moldoveancă este noul secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a ONU
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă este noul secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a ONU

Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale cu sediul la Geneva, Tatiana Molcean, este noua secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa (CEE) a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Informația a fost confirmată în seara zilei de 26 iulie de către purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU Stéphane Dujarric.

Reprezentantul secretarului general al ONU a precizat că acesta a numit-o în funcție pe Tatiana Molcean astăzi. Molcean o va succeda pe Olga Algayerova, care a deținut funcția de secretar executiv a Comisiei Economice pentru Europa a ONU timp de 6 ani.

„Domnișoara Molcean aduce în această poziție douăzeci de ani de experiență în sectorul public, cu o vastă experiență în cooperare internațională și dezvoltare”, a spus Stephane Dujarric.

Vestea numirii Tatianei Molcean în funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a ONU a fost salutată de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă.

„O veste excelentă pentru Republica Moldova și o recunoaștere indubitabilă a profesionalismului oamenilor noștri! Felicitări, Tatiana și mult spor în noua misiune!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: