O navă sub pavilionul Republicii Moldova, aflată în derivă în Marea Neagră, a fost lovită a doua oară de o rachetă rusească
Full Article 1 minutes read

O navă sub pavilionul Republicii Moldova, aflată în derivă în Marea Neagră, a fost lovită a doua oară de o rachetă rusească

O rachetă rusească a lovit pe 7 iulie un petrolier aflat în derivă în Marea Neagră de peste patru luni, la bordul căruia se află o cantitate necunoscută de motorină, scrie Interfax-Ukraina, citând armata ucraineană.

Petrolierul Millennial Spirit, care navighează sub pavilionul Republicii Moldova, este lovit pentru a doua oară de rachete ruseşti de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

„Probabil rămășițele încărcăturii ard. Când a fost lovită pentru prima dată, erau peste 500 de tone de motorină pe ea. Din cauza blocadei rusești a transportului maritim, nava plutește pe mare fără echipaj de 4 luni deja, ca o bombă cu ceas pentru mediu”, a spus grupul operativ.

Prima oară a fost lovit la câteva zile de la invazie, autorităţile Republicii Moldova informând atunci că echipajul de la bordul navei este compus din cetăţeni ruşi şi că două persoane au fost grav rănite.

Agenția Navală a Moldovei preciza că operatorul navei era persoană juridică din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: