O nouă rută de autobuz ar putea face legătura dintre Chișinău și Sîngera. Itinerarul pe care va circula
Full Article 2 minutes read

O nouă rută de autobuz ar putea face legătura dintre Chișinău și Sîngera. Itinerarul pe care va circula

O nouă rută municipală de autobuz, care va face legătura dintre Chișinău și suburbia Sîngera, ar putea fi lansată, în curând. Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că Primăria Chișinău examinează, în prezent, la solicitarea locuitorilor și a administrației locale din Sîngera, posibilitatea deschiderii unei rute suplimentare, care să facă legătura între sectorul centru al capitalei și suburbie, prin strada Muncești.

Edilul de Chișinău anunță că autoritățile responsabile au testat deja repetat noul traseu. Potrivit lui, se examinează ca itinerarul să cuprindă străzile Viilor, Orheiului, Aerogării și Primăverii din Sîngera, unde în prezent nu circulă transport public. Ruta va trece și pe lângă Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din localitate.

„În cadrul testării itinerarului, specialiștii municipali au stabilit că, pentru a deschide noua rută, administrația locală din Sîngera trebuie să mai facă unele lucrări pe traseu, astfel ca să fie asigurate toate normele de siguranță pentru călători și pentru circulația rutieră”, anunță Ion Ceban.

Potrivit municipalității, în prezent, spre Sîngera, satele Revaca și Dobrogea, circulă rutele suburbane municipale de autobuz nr. 18, nr. 18 A, nr. 33 și nr. 44.

Sursa citată precizează că, în ultimii patru ani, municipalitatea a înnoit flota de autobuze și troleibuze din dotare cu peste 300 de unități. Costurile au fost suportate exclusiv din bugetul municipal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: