O româncă a fost selectată de NASA să participe la un proiect de simulare a vieții pe Marte
Full Article 50 second read

O româncă a fost selectată de NASA să participe la un proiect de simulare a vieții pe Marte

NASA a anunţat primii voluntari ai unei misiuni care va simula condiţiile de viaţă pe Marte, iar printre aceştia se află şi românca Anca Șelariu. 

Anca Şelariu este microbiolog în cadrul Marinei Militare americane, scrie tvr.ro. A absolvit Universitatea Transilvania cu licenţă în filologie, urmată de o diplomă în biochimie obţinută în America, la New Jersey, şi un doctorat în științe biomedicale interdisciplinare.

Românca face parte din echipajul de rezervă al misiunii care începe în această vară.

Patru cercetători voluntari vor petrece un an în izolare într-un habitat construit la Houston. În acest timp vor simula provocările unei misiuni umane pe Marte, inclusiv limitările de resurse, defecțiunile echipamentelor, întârzierile de comunicare și alți factori de stres din mediul înconjurător.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: