„O să fie o surpriză foarte mare, în primul rând pentru Dodon”. Tauber, despre revenirea lui Ilan Șor și demisia guvernului Chicu
Full Article 2 minutes read

„O să fie o surpriză foarte mare, în primul rând pentru Dodon”. Tauber, despre revenirea lui Ilan Șor și demisia guvernului Chicu

Deputata Marina Tauber susține că în curând, Ilan Șor va veni în parlament, iar acest lucru va fi „o surpriză foarte mare, în primul rând, pentru Dodon”. Mai mult, aceasta se arată convinsă că se vor găsi suficiente voturi pentru a fi demis guvernul Chicu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Nu trebuie să creadă majoritatea parlamentară că, dacă ei în mod abuziv au închis sesiunea primăvară-vară, că ea nu poate să fie redeschisă pentru o ședință extraordinară și când Ilan Șor o să fie prezent la ședință, eu cred că foarte și foarte curând, eu nu că cred, eu știu, și o să fie o surpriză foarte mare, în primul rând pentru Dodon și pentru ceilalți. Nu are nicio problemă să fie prezent la ședința parlamentului, dar noi nu vrem să riscăm cu viața și securitatea dlui președinte, dar asta înseamnă că, având anumite garanții, Ilan Mironovici o să vină în plenul parlamentului”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, Tauber este de părere că se vor găsi voturi pentru a demite guvernul Chicu.

„De ce Dvs. nu credeți că trei deputați ori alte puteri politice nu pot să-și schimbe părerea? Totuși, fiecare deputat, în afară de indicațiile fracțiunilor lor au și obligațiuni, în primul rând, în fața cetățenilor. Eu am auzit din partea mai multor, nu o să vă dau numele de familii, dar din partea mai multor socialiști și din partea mai multor democrați că ei nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în fracțiunile sau în partidele lor”, a mai spus Tauber.

Mai mult, Tauber a declarat că în timpul apropiat, Partidul Șor va anunța candidatul său la alegerile prezidențiale. „O să fie o surpriză pentru cetățeni, pot să spun plăcută”, a precizat Tauber.

Menționăm că Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu, care a fost semnată de deputații PAS, precum și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Și grupul parlamentar Pro Moldova, precum și Partidul Șor au anunțat că vor susține demiterea guvernului Chicu.

Într-un final, moțiunea de cenzură a picat. Doar 46 dintre deputații prezenți la ședință au votat în favoarea demiterii executivului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: