Oficial: Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj intenționat. Tenismena poate ataca decizia
Full Article 2 minutes read

Oficial: Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj intenționat. Tenismena poate ataca decizia

Tenismena din România, Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), care gestionează cazurile de dopaj din tenis, scrie G4media, cu referire la Gazeta Sporturilor. Halep a fost suspendată pentru două încălcări ale regulilor: la o probă antidoping din 2022 a fost depistată cu roxadustat, o substanță interzisă, iar în 2023 au fost găsite nereguli în pașaportul său sportiv. Potrivit sursei citate, decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

G4media precizează că tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă, potrivit documentului oficial.

Suspendarea Simonei Halep expiră în octombrie 2026, pentru că a fost scăzută perioada în care ea a fost deja suspendată provizoriu.

Simona Halep a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis a venit la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

Documentul oficial, emis de ITIA, care anunță suspendarea Simonei Halep, poate fi consultat AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: