OMS: Belarus este unul dintre liderii europeni privind răspândirea pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

OMS: Belarus este unul dintre liderii europeni privind răspândirea pandemiei de COVID-19

Rata de răspândire a cazurilor de coronavirus COVID-19 în Belarus este una dintre cele mai înalte din Europa. Este avertizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Meduza

Potrivit reprezentantului OMS în Belarus, Btîr Berdîklîcev, unul dintre motivele pentru care în Belarus se atestă tot mai multe cazuri de îmbolnăviri este lipsa unor măsuri „adecvate” pentru distanțarea fizică. Fără acestea, răspândirea pandemiei nu va fi stabilizată în timpul apropiat, a avertizat oficialul.

OMS a recomandat Belarusului să amâne manifestațiile de amploare, să introducă obligativitatea muncii și învățământului la distanță și să introducă măsuri stricte de păstrare a igienei. De asemenea, potrivit organizației, ar trebui minimizate deplasările cetățenilor.

Potrivit bilanțului din 2 mai, în Belarus au fost testați pozitiv cu coronavirus 15 828 oameni. 3117 s-au însănătoșit, iar 97 au decedat.

Amintim că sâmbătă, 25 aprilie, în pofida avertizărilor Organizației Mondiale a Sănătății, în Belarus a avut loc așa numita „curățenie generală” la nivel republican, la care au fost chemați să participe mii de oameni.

De asemenea, Ministerul Apărării din Republica Belarus a transmis că nu va anula parada militară programată să aibă loc pe 9 mai, pentru a sărbători 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: