Până în 2030 vor fi construite 450 de locuințe sociale? Moldova va împrumuta 20 mln euro
Full Article 50 second read

Până în 2030 vor fi construite 450 de locuințe sociale? Moldova va împrumuta 20 mln euro

Republica Moldova va împrumuta 20 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a realiza un nou proiect de construcție a locuințelor sociale. Se planifică construcția a 450 de locuințe sociale. Totodată, din acești bani vor fi reconstruite cămine studențești și aziluri pentru bătrâni. 

„Scopul proiectului constă în construcția/reconstrucția locuințelor sociale pentru transmiterea în locațiune persoanelor social vulnerabile și celor cu venituri mici, precum și reabilitarea imobilelor publice (aziluri de bătrâni și cămine studențești)”, se arată în proiectul aprobat de Guvern.

Se precizează că în rezultatul implementării proiectului vor fi construite 450 de locuințe sociale pentru 1600 de beneficiari, reconstruite cămine studențești pentru 730 de beneficiari și aziluri pentru bătrâni pentru 730 de beneficiari.

Potrivit Guvernului, data de finalizare a proiectului reprezintă data limită de efectuare a debursărilor din împrumut, 31 decembrie 2030.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: