Parlamentul anunță vacant un mandat de deputat. Cui îi va reveni?
Full Article 2 minutes read

Parlamentul anunță vacant un mandat de deputat. Cui îi va reveni?

Parlamentul Republicii Moldova a declarat vacant un mandat de deputat, după ce Vladimir Golovatiuc, ales din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a devenit ambasador în Rusia. Pe 26 ianuarie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul asupra proiectului de Hotărâre privind demisia sa.

Vladimir Golovatiuc, care a deținut funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a renunțat la mandatul de deputat începând cu 20 ianuarie 2021.

Acesta a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Andrei Neguța a fost rechemat din funcție, în urma unui scandal privind traficul de anabolizante. Decizia a fost luată după ce la punctul de trecere al frontierei Palanca, într-un microbuz arondat de Ambasada Republicii Moldova în Rusia, au fost depistate anabolizante. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Fotoliul de parlamentar cel mai probabil va fi ocupat de către Grigorii Uzun, deputat al Adunării naționale a Găgăuziei, el fiind următorul deputat pe lista electorală de la alegerile parlamentare.

NM amintește cu ce s-a făcut remarcat, anterior, Grigorii Uzun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: