Partidul „Renaștere”, apropiat lui Șor, și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al capitalei: „Este un om profund religios”
Full Article 3 minutes read

Partidul „Renaștere”, apropiat lui Șor, și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al capitalei: „Este un om profund religios”

Deputatul transfug Vasile Bolea este candidatul Partidului „Renaștere”, la care a aderat în acest an după ce a părăsit rândurile Partidului Socialiștilor, la funcția de primar al municipiului Chișinău. Declarația a fost făcută de lidera formațiunii politice, Natalia Parasca, în cadrul unei conferințe de presă, susținute pe 4 septembrie.

„Prin decizie unanimă, biroul politic al Partidului Renașterea a decis să îl propună pe Vasile Bolea la funcția de primar al municipiului Chișinău. Este un om profund religios, care susține valorile tradiționale ale familie. Partidul „Renaștere” invită chișinăuieni să susțină candidatul nostru, care nu și-a schimbat niciodată opiniile politice, care are o strategie clară pentru dezvoltarea capitalei noastre”, a declarat Natalia Parasaca.

Amintim că Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci mișcarea politică și-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formațiunea a devenit o perioadă „inactivă”, după decesul liderului acestuia, fostul deputat Vadim Mișin. Mișcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special, odată cu organizarea de către politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale. De la începutul anului, mai mulți deputați, dar și membri din teritoriu ai Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) au părăsit formațiunea în favoarea „Renașterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolskii.

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida:

  • Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată pe 22 octombrie 2022.
  • Candidatul Partidului Acasă Construim Europa, fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc care în prezent este cercetat penal în mai multe dosare penale, este vicepreședinta formațiunii Tatiana Bordeianu.
  • Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.
  • Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.
  • Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.
  • Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a desemnat pe Victor Chironda la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
  • În timp ce Partidul Liber (PL) va fi prezentat de Ion Purice.
  • Partidul Socialiștilor din Republica Moldova l-a desemnat pe deputatul BCS Adrian Albu.
  • Mișcarea „Respect Moldova” a propus candidatura lui Ion Ștefăniță.
  • Partidul Comuniștilor din Moldova a propus-o pe deputata Diana Caraman.

De menționat că, deocamdată, primarul de Chișinău, care este și liderul Partidului declarat pro-european „MAN”, Ion Ceban, nu a anunțat oficial dacă va participa sau nu la scrutinul electoral. Anterior, însă, Ceban, care a ajuns primar pe listele PSRM, a declarat că intenționează să candideze pentru un nou mandat. Decizia a fi fost luată, inclusiv, după o discuție cu familia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: