„Pe lângă faima clubului, m-a alertat compania în care se regăsea”. Jurnalistul Alex Cozer recunoaște discuția cu Veronica Dragalin despre ieșirea la „Entourage”
Full Article 4 minutes read

„Pe lângă faima clubului, m-a alertat compania în care se regăsea”. Jurnalistul Alex Cozer recunoaște discuția cu Veronica Dragalin despre ieșirea la „Entourage”

Jurnalistul Alexandru Cozer a comentat înregistrarea publicată pe 14 iunie de la ședința Procuraturii Anticorupție (PA), în care șefa instituției, Veronica Dragalin, i-a menționat numele. Acesta recunoaște că a încercat să o avertizeze pe șefa PA că a primit fotografii despre apariția sa într-un local controversat, alături de oameni cu integritate îndoielnică.

„În august 2022, într-o dimineață de sâmbătă, am primit poze cu doamna Dragalin în clubul Entourage. Pe lângă faima clubului, m-a alertat compania în care se regăsea proaspăta procuror-șef PA: copii a trei foști demnitari implicați de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, inclusiv de corupție: Pleșca, Moldovanu și Oleinic. Unii dintre ei, inclusiv cercetați penal atunci”, a declarat Alexandru Cozer.

Jurnalistul recunoaște că a avut o discuție în acea zi cu șefa PA și că, după ce a primit confirmarea autenticității pozelor și a materialelor video, ar fi încercat să îi explice că, fiind într-o funcție „extrem de importantă”, ar putea deveni „vulnerabilă prin asocieri cu astfel de oameni”. Cozer susține că nu a intenționat în niciun moment să facă publice imaginile cu șefa PA de la Entourage, deși astfel ar fi încălcat Codul Deontologic.

De menționat că pe 14 iunie, în spațiul public a apărut înregistrarea audio de la o ședință dintre șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și subalternii săi. În înregistrare poate fi auzită reacția șefei PA la imaginile de acum un an în care a fost surprinsă în localul „Entourage” din centrul capitalei, afiliat fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, cercetat penal în Moldova în dosarul „Frauda Bancară”.

Dragalin precizează că ar fi fost invitată de soții Alex Pleșca (fiul fostului ministrul al Apărării, Valeriu Pleșca) și Cristina Moldovanu (fiica ex-vicepremierului Mihai Moldovan), cu care prietenește. Șefa PA neagă, însă, că ar fi fost cunoscută cu toate persoanele cu care s-ar fi întâlnit în acea noapte la club. A doua zi după întâlnire, Dragalin spune că a fost telefonată de jurnalistul Alex Cozer, care i-ar fi spus că deține imagini compromițătoare, inclusiv video, cu „oameni problematici”, în „localuri problematice”.

„Nu o să uit niciodată discuția asta. Eu i-am spus dlui. Cozer să publice fotografiile și video, eu am să dau reacție oficială. Eu i-am spus că o să ies și să mă duc la toate localurile din Chișinău, pentru că nu e nimic greșit în asta. Eu pot să merg la Entourage și totodată să-l investighez pe Plahotniuc. Nu văd conflict de interese aici. El nu a publicat”, a conchis Dragalin.

***

Amintim că în dimineața zilei de 14 iunie, presa a făcut publică o scurtă secvență dintr-o ședință a Veronicăi Dragalin cu angajații PA. Reprezentanții PA au confirmat, într-o reacție pentru NM, autenticitatea înregistrării audio. În reacție Dragalin a spus că secvența anterioară ar fi fost scoasă din context și a cerut autorului înregistrării să publice conținutul întregii discuții. Mai târziu, pe rețelele de socializare a fost publicată versiunea integrală a interceptării. Conform înregistrării, procurorul șef de la anticorupție își avertizează angajații corupți că va veni vremea în care vor răspunde pentru faptele comise și lasă să se înțeleagă că nu va permite defăimarea nefondată a PA, a sa personal sau a procurorilor integri. Drept exemplu, Dragalin oferă exemplu șefului APP, Alexandru Mustață. Potrivit ei, acesta ar urma să fie demis pentru denigrarea unui procuror PA.

Avertizările șefei PA nu au fost trecute, însă, cu vederea, la Chișinău. Pe marginea subiectului s-au expus atât mama procuroarei, cât și politicieni sau experți. Dacă unii au criticat-o pe Dragalin pentru declarațiile făcute, alții au încurajat-o să continue lupta cu corupția inclusiv în sistemul justiției. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: