Percheziții în birourile unor angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor
Full Article 2 minutes read

Percheziții în birourile unor angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor

În după amiaza zilei de vineri, procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor de la Inspectoratul Național de Investigații, au desfășurat percheziții în anumite birouri de serviciu ale Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit unui comunicat publicat de reprezentanții instituției pe 19 februarie, motivul perchezițiilor ține de investigarea unuia din adjuncții Administrației de către PCCOCS pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Procurorii PCCOCS au precizat că dosarul este diferit de cel investigat de Procuratura municipiului Chișinău la subiectul escrocheriilor cu cardurile bancare din Penitenciarul nr. 18 Brănești.

Amintim că directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv 15 zile.

Potrivit Procuraturii Generale, Demcenco este bănuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale şi riscă până la opt ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

Procuratura Generală nu a precizat în ce constă abuzul pe care l-ar fi admis Demcenco, dar susţine că urmează să fie efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, cu suportul Serviciului de Informații și Securitate și Inspectoratului Național de Investigaţii.

Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, a fost reţinut luni dimineaţă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: