Pericol excepțional de incendiu, în Moldova. Apelul pompierilor către agricultori și persoanele care au în grijă copii 
Full Article 2 minutes read

Pericol excepțional de incendiu, în Moldova. Apelul pompierilor către agricultori și persoanele care au în grijă copii 

În contextul avertizării pericolului de incendiu până la începutul lui iulie, salvatorii și pompierii au venit pe 27 iunie cu o atenționare. Aceștia îndeamnă la evitarea utilizării focului pe suprafețe deschise. Angajații sectorului agricol sunt rugați să nu-și alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți în apropierea lanurilor cu cereale. Totodată, părinții sunt îndemnați să nu le permită copiilor jocul cu focul în spațiile deschise și în casele de locuit.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează locuitorii țării despre riscul incendiilor de vegetație.

Pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Totodată, specialiștii recomandă evitarea utilizării focului pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement.

Mai mult, angajații sectorului agricol sunt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți în preajma lanurilor cu cereale, în vederea prevenirii unor incendii de proporții.

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

De asemenea, în vederea prevenirii incendiilor, salvatorii au venit cu recomandări către maturi, care au în grijă copii, să-i monitorizeze strict, pentru a nu le permite jocul cu focul în spațiile deschise și în casele de locuit.

În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

În ajun, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de pericol de incendiu pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, avertizarea meteo este valabilă în perioada 27 iunie – 5 iulie. „În intervalul 27.06-05.07.2023, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, au anunțat meteorologii.

Anterior, Serviciul a emis cod galben de pericol de incendiu pentru perioada 19-26 iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: