Personal medical motivat, sistem de sănătate digitalizat. Ce include Strategia națională „Sănătatea 2030″
Full Article 1 minutes read

Personal medical motivat, sistem de sănătate digitalizat. Ce include Strategia națională „Sănătatea 2030″

Guvernul a aprobat Strategia națională „Sănătatea 2030”. Potrivit reprezentanților Executivului, sistemul de sănătate din Republica Moldova urmează a fi modernizat, astfel încât să răspundă necesităților tuturor cetățenilor și să ofere acces echitabil la servicii de calitate. 

Într-un comunicat al Guvernului se menționează că Strategia „prevede transformarea complexă a sistemului de sănătate și stabilește direcțiile prioritare de intervenție printr-o serie de programe naționale, care vor fi realizate până în anul 2030”.

Sunt stabilite 19 obiective generale, grupate în șapte componente: sănătate publică, servicii medicale integrate și de calitate pentru fiecare, medicamente și dispozitive medicale accesibile, guvernare și leadership, personal medical motivat și bine pregătit, sistem de sănătate digitalizat, dar și sustenabil financiar.

Reprezentanții Guvernului au menționat că îmbunătățirea stării de sănătate a populației, prin construirea unui sistem modernizat, este unul dintre obiectivele setate în Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Ministerul Sănătății a precizat că „elaborarea strategiei a fost dictată de necesitatea transformării complexe a sistemului de sănătate în unul modern, rezilient și eficient, capabil să răspundă nevoilor fiecărei persoane și să îmbunătățească starea de sănătate a acestora”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: