Pilotul elicopterului prăbușit în Grecia avea dublă cetățenie. Corpul neînsuflețit va fi repatriat în Moldova
Full Article 2 minutes read

Pilotul elicopterului prăbușit în Grecia avea dublă cetățenie. Corpul neînsuflețit va fi repatriat în Moldova

Compania aeriană „VALAN ICC”, căreia îi aparține elicopterul prăbușit în Grecia, în timpul operațiunii de stingere a unui incendiu, a publicat noi detalii despre accidentul aviatic. Astfel, în urma tragediei au decedat două pesoane – pilotul care avea cetățenie dublă – a României și a Republicii Moldova și traducătorul, originar din Grecia. Corpul neînsuflețit al conaționalului nostru urmează să fie repatriat în Moldova. Informația privind cetățenia pilotului a fost confirmată și de Ministerul de Externe.

Pe 13 iulie la ora 17:55 a avut loc un accident aeronautic cu implicarea elicopterului companiei aeriene „VALAN ICC”, nr. înreg. ER MHU care era antrenat în acțiuni de stingere a incendiilor în Grecia. În momentul aprovizionării cu apă pentru stingerea incendiilor pe insula Samos, elicopterul s-a prăbușit în mare.

Drept consecință, doi membri ai echipajului au supraviețuit și sunt spitalizați într-o stare satisfăcătoare.

În același timp, unul dintre membrii echipajului și coordonatorul grec au decedat.

„Potrivit informațiilor preliminare, motivul accidentului aeronautic-condițiile meteorologice nefavorabile. Activitățile de investigare al accidentului aeronautic sunt în desfășurare. Cadavrul pilotului decedat va fi repatriat în cel mai scurt timp în Republica Moldova”, au precizat reprezentanții companiei „VALAN ICC”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat pentru NM faptul că pilotul aparatului de zbor deținea dublă cetățenie – a României și a Republicii Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă și MAEIE informează cu referire la operatorul aerian căruia îi aparține aeronava implicată în accidentul din Grecia, că pilotul elicopterului care nu a supraviețuit accidentului și a fost listat de către autoritățile elene ca cetățean român dispunea și de cetățenia țării noastre.Astfel, în accidentul produs în Grecia, doi membri ai echipajului, cetățeni ai Republicii Moldova se află în spital, starea lor fiind satisfăcătoare iar al treilea și-a pierdut viața.Autoritatea Aeronautică Civilă va reveni cu informații suplimentare pe parcurs privind aspectele tehnice ale accidentului aviatic cu implicarea aeronavei din țara noastră”, se arată în declarație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: