Podul peste Prut de la Ungheni va fi dat în exploatare în maxim 3 ani. Precizările lui Andrei Spînu
Full Article 2 minutes read

Podul peste Prut de la Ungheni va fi dat în exploatare în maxim 3 ani. Precizările lui Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu afirmă că podul care va lega localitatea Ungheni din România de localitatea Ungheni din Republica Moldova va finalizat în aproximativ 3 ani. Declarații în acest sens au fost făcute pe 11 februarie, în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR Moldova.

Spînu a menționat că România deja a alocat fonduri atât pentru reabilitarea podului de frontieră Giurgiulești-Galați, cât și pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Ungheni-Ungheni. Suma totală a proiectului de infrastructură de la Ungheni este de 35 de milioane de euro.

„Finanțarea acestui proiect de infrastructură se va face din bugetul și din banii oferiți de Guvernul României. Sunt bani care au fost deja alocați, inclusiv pentru podul Giurgiulești-Galați, care este deja practicabil. Pe podul Giurgiulești-Galați deja se circulă. Cu referire la podul de la Ungheni, la etapa actuală avem deja un studiu de fezabilitate și după finalizarea procedurilor de ratificare a acestui acord se va iniția procedura de construcție a acestui pod. Ne așteptăm ca în următorii 2-3 ani acest pod să fie construit și să scurteze calea de la Ungheni la Iași ”, a declarat  Spînu.

Amintim că în cadrul ședinței comune, din 11 februarie, a Guvernelor Republicii Moldova și României, au fost semnate mai multe acorduri pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicații, rutiere și energetice. Este vorba despre Acordul privind construcția podului rutier de frontieră, peste râul Prut, care va fi situat între localitățile Ungheni din România și Ungheni din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul ceremoniei de semnare a fost semnat și Acordul bilateral privind reabilitarea podului rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România),

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: