Poliția a fost sesizată despre 14 cazuri de presupuse încălcări electorale. Precizările șefului adjunct al IGP
Full Article 3 minutes read

Poliția a fost sesizată despre 14 cazuri de presupuse încălcări electorale. Precizările șefului adjunct al IGP

Până la ora 11:00, oamenii legii au fost sesizați cu privire la 14 cazuri de presupuse încălcări electorale. Declarații în acest sens au fost făcute de Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 11 iulie.

„Poliția a fost sesizată despre prezența a șase afișe electorale. Erau amplasate în raza de 100 de metri de la secțiile de votare. La moment, cazurile se documentează. Un caz nu și-a găsit confirmare. A fost sesizat un caz de agitație electorală. Grupul de reacționare operativă s-a deplasat la fața locului, iar faptele nu și-au găsit confirmare. Totodată, vorbim despre trei cazuri de transportare a alegătorilor, sesizate la Dubăsari, Bender și Rezina. Pe marginea acestor cazuri se desfășoară acțiuni procesuale în vederea stabilirii acțiunilor de influență psihologică sau de motivație a alegătorilor pentru a susține sau nu a susține un anumit concurent electoral”, a spus Marin Maxian.

De asemenea, poliția s-a autosesizat după ce pe rețelele de socializare au apărut informații precum că în unele localități ar avea loc coruperea alegătorilor.

„Pe rețelele de socializare și în sursele mass-media au apărut mai multe cazuri, în special de la Varnița, unde doi cetățeni informează societatea despre faptul că sunt în conștiință de cauză despre tendințe de corupere a alegătorilor cu sume de 20 de dolari și 500 de ruble transnistrene. Poliția s-a autosesizat. Au fost identificate persoanele care au făcut aceste declarații. La solicitarea de a depune o cerere penală, aceștia au refuzat”, a spus șeful adjunct al IGP.

„A mai apărut o sesizare pe rețelele de socializare, precum că în localitatea Bender se face agitație electorală cu elemente de corupere. La moment se stabilesc circumstanțele. Din informațiile preliminare, este vorba despre o înregistrare video făcută la o altă dată, la un alt scrutin electoral”, a mai spus Marin Maxian.

Menționăm că astăzi 11 iulie, cetățenii Republicii Moldova își aleg deputații pentru următorii patru ani. 23 de concurenți electorali luptă pentru cele 101 fotolii de deputat din Parlamentul de la Chişinău – 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent. La secțiile de votare sunt așteptați peste 3,2 mln de cetățeni cu drept de vot, inclusiv circa 258 de mii care locuiesc în regiunea transnistreană. Pentru moldovenii din diaspora au fost constituite 150 de secții de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: