Politico: Comisia Europeană susține în general ideea de a acorda Moldovei statutul de candidat la UE
Full Article 2 minutes read

Politico: Comisia Europeană susține în general ideea de a acorda Moldovei statutul de candidat la UE

Membrii Comisiei Europene susțin în general ideea de a acorda Republicii Moldova statutul de candidat la UE. Un anunț în acest sens a fost făcut de Politico, care citează persoane familiarizate cu discuțiile de luni dintre membrii Comisiei. Sursele mai spun că reprezentanții Comisiei Europene vor recomanda acordarea acestui statut Ucrainei. 

Dezbaterea din cadrul Colegiul Comisarilor a fost ca urmare a vizitei din 11 iunie a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, la Kiev, unde a discutat cu președintele ucrainean despre candidatura Ucrainei în vederea aderării la UE.

Potrivit surselor publicației, Comisia Europeană va recomanda acordarea Ucrainei a statutului oficial de țară candidată la UE.

„Moldova și Georgia au aplicat și ele pentru statutul de candidat. Iar, potrivit oficialilor, membrii Comisiei în general susțin Moldova, care în prezent are un guvern poziționat sigur pro-european”, transmite Politico.

În ceea ce privește Georgia, membrii Comisiei sunt mai puțin siguri dacă îi vor acorda statutul de candidat, deoarece în ultimii ani în țară „au crescut tulburările și se înregistrează o abatere de la democrație”.

Amintim că membrii Comisiei Europene intenționează să-și publice recomandările către țările UE până la sfârșitul săptămânii. Țările UE, la summit-ul din 23-24 iunie, planifică să analizeze cererea Moldovei, Ucrainei și Georgiei pentru aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: